Přírodní kámen do zahrady

K upravenému domu patří stylově navržená zahrada. Nezáleží na velikosti pozemku, jeho dispozicím ani členitosti. Nejbližší okolí domu můžete zařídit a vybavit tak, aby se zahrada stala dalším místem k životu. Příjemné chvíle volna, setkání s rodinou nebo přáteli nebo i domácí kancelář si užijete obklopeni zelení a vytvoříte jedinečnou atmosféru, která přenese větší pohodou na všechny.

Zahrada nemusí představovat náročné umělecké dílo. Sice si můžete pozvat zahradního architekta a investovat prostředky do perfektního návrhu. S kvalitními materiály a trochou inspirace však zvládnete proměnit zahradu v krásné místo i sami. Přírodní kámen, zelené plochy a základní křoviny dokážou proměnit jakýkoli prostor. Opravdu stačí jen tato kombinace.

Zídky a lemy

Přírodní kámen nabízí dokonalé řešení pro optické rozdělení zahrady. Můžete od sebe odlišit část užitkovou se záhonky se zeleninou od místa s venkovním posezením. Zídky můžou olemovat část pozemku i jako dostatečná zábrana místo klasického plotu. Kámen nabízí pestrou škálu barev od jemných neutrálních odstínů až po kontrastní červenou, žlutou, zelenou nebo černou. Nebojte se sloučit vzhled domu a nosné prvky opakovat v barvě nebo struktuře i v dalších stavebních prvcích. Přírodní kámen poslouží i jako drobný detail, například v lemech kolem záhonků.

Chodníčky a cestičky

Kámen slouží s vynikající stálostí. Vydrží velké mechanické zatížení, vyrovná se se změnou teplot, spádovou vodou, vlhkostí i UV zářením. Proč jej nevyužít i pro pochozí plochy. I zde se nabízí nekonečná řada variant. Chodníky můžou nést pevnou zcela vyplněnou plochu pravidelných tvarů, pohrát si můžete i s nepravidelnými kousky nebo poskládat k sobě různé odstíny. Velké nášlapné plochy zasazené samostatně do trávníků vytvoří zajímavý efekt, zajistí bezpečnou chůzi, aniž by sváděli pozornost od zeleně a rušili jemný elegantní vzhled okolí.

Originální prvek

Do zahrady patří i nápadné prvky. Zkuste vybrat nápadný velký kámen a zakomponovat jej do zeleného zátiší. Výjimečné uskupení můžete doplnit skalničkami nebo vzácnou křovinou. Jednoduše a efektně vyplníte „hluché“ místo a dodáte mu jedinečný vzhled. Kameny jako malé valounky a oblázky olemují zahradní jezírko a přidají na kráse.

Nebojte se nových nápadů a prohlédněte si nabídku přírodního kamene. V barvách a tvarech nemá konkurenci. Stálostí a pevností přispěje snadné údržbě a přivede vaši zahradu k naprosté dokonalosti.