Dlažba a obklady pro stylové exteriéry či interiéry. Umíte je vybrat?

Při pohledu na dům i jeho interiér najdete velkou plochu, která vyžaduje specifickou úpravu. Chodníky, podlahy, ale i plochy zdí je nutné řešit s ohledem na bezpečnou pochůzku, komfortní využívání, ale také jednoduchou údržbu. Neméně důležitý je také stálý vzhled. V rámci současné nabídky můžete přebírat nejrůznější materiály, přírodní kámen si však zasluhuje jednoznačně nejvyšší pozornost.

Stálý, pevný a odolný

Kámen zastupuje nejstarší stavební materiál a také nejodolnější. Kámen se bez barevných nebo tvarových změn dokáže vyrovnat s výkyvy teplot, vlhkostí i spádovou vodou, nepoškodí jej ani mechanické namáhání. Ve většině druhů kámen nekumuluje teplo, tedy při pokládce terasy nebo chodníku vám dovolí komfortní chůzi i v horkém létě. V obkladech a podlahách působí velmi dobře i dřevo, to je však nutné pravidelně impregnovat a obnovovat nátěry, zejména v instalaci ve venkovním prostředí. Kámen takovou údržbu nevyžaduje.

Originální odstíny i struktura

Zpracování dovoluje upravit kámen do kostek, pásků, využít můžete i nepravidelné útvary. Každý kousek kamene je originál a neméně zajímavým efektem je i proměna barvy v závislosti na dopadu slunce. V širokém spektru můžete využít jemné světlé odstíny, které opticky rozjasní interiér a zvětší jej. Atraktivně působí kontrastní kombinace s tmavými doplňky. 

Na příklad porfyr se s oblibou využívá v deskách nebo plochých obkladových páscích. Nabízí kombinace šedo-hnědé, červeno-rezavé, šedo-červené (do vínova) nebo rezavé. Pokud dáváte přednost světlé a šedé, pak je ideální volbou řecký kvarcit. Dovoluje zpracování v nepravidelných i jednotných tvarech náhodného vzoru, ze kterého vznikají nádherné a zajímavé dlažby. Nabízí odstíny šedo-béžové i šedo-zelené. Tento přírodní kámen se vyjímá jak v interiéru, tak v exteriéru, kde mu nevadí ani uložení do zásypu nebo do trávy.

Nadčasový elegantní vzhled

Obklady z kamene se mohou provázat a spojit řešení interiéru s obložením domu zvenčí. Jednotná barva nebo zajímavé doplňky vytvoří dojem stálosti a luxusu. Kameny mimořádně dobře působí na pozadí zelené zahrady, sluší jim společnost přírodních materiálů. Investicí do kamenných podlah nebo obkladů získáte jistotu a dokonalý základ, který můžete libovolně upravit do jakéhokoliv stylu.